Poznáme finalistky Miss Slovensko 2016: Po rokoch môže karty zamiešať aj náhradníčka!

Čím je finálová trinástka zaujímavá?

Súťaž Miss Slovensko sa v aktuálnom 21. ročníku hľadania najkrajšej ženy dostal do jedného z najdôležitejších bodov. Riaditeľka súťaže Karolína Chomisteková v utorok predstavila novinárom a verejnosti tohtoročné finalistky, ktoré už v apríli zabojujú o prestížny titul Miss Slovensko 2016. V porovnaní s predošlými ročníkmi ich však nie je dvanásť, ale rovno trinásť. Organizátori sa totiž po rokoch rozhodli vrátiť ku konceptu, keď mohla karty zamiešať aj náhradníčka.  „Tento som sme sa opäť vrátili k modelu z minulých rokov, keď sme vyberali aj náhradníčku. Má to veľmi veľa výhod. Stalo sa nám aj po minulé roky, že sme fotili fashion fotenia a dievčatá ochoreli. Je to bežná vec, ale bolo nutné, aby bolo ešte jedno dievča navyše. Myslím si, že je to pre dievčatá psychická podpora a samozrejme, aj výstraha,“ povedala Chomisteková.

Tohtoročné finalistky sa vyznačujú najmä tým, že patria medzi najvyššie za posledné roky. Až deväť z nich má nad 175 centimetrov. Vo finálovej trinástke má svoje zastúpenie takmer každý kút Slovenska, no zaujímavosťou je, že ani jedna nepochádza z hlavného mesta. Aktuálny ročník je tiež špecifický tým, že finalistky sú mladučké. Najmladšia finalistka je v treťom ročníku na gymnáziu a najstaršie dievčatá majú 23 rokov. „Teším sa z toho, že sú veľmi kolektívne a dievčenské, lebo veľmi veľa ich je mladých. Prevažujú dievčatá vo veku od 18 do 20 rokov. Dve dievčatá majú 23 rokov a tie to tak ťahajú. Nechcem povedať, že sú maminky, ale sú rozumnejšie a zodpovednejšie, čo je super,“ myslí si riaditeľka Miss Slovensko.

O titul Miss Slovensko 2016 sa uchádzajú tieto dievčatá: Kristína Činčurová z Lučenca, Nikola Kvasnicová z Martina, Veronika Maťašová z Vranova nad Topľou, Erika Bugárová z Bojníc, Michaela Meňkyová z Nitry, Diana Bujdošová z Nižnej Myšle, Viktória Erdélyiová z Košíc, Lenka Tekeljaková zo Žiliny, Nikola Hatráková z Trebišova, Ľudmila Šedivcová z Banskej Bystrice, Zuzana Marčeková z Mošoviec, Daniela Maliničová zo Slanca a post náhradníčky má Dominika Dávidová z Levíc.

Finálový večer sa uskutoční už 29. apríla v priamom prenose na JOJke. Miss Slovensko 2016 získa postup na Miss World 2016, honorovanú zmluvu od produkčného domu Forza, štýlový Hyundai Tucson, exkluzívny byt pri Dunaji od Smart Brokers a mnoho ďalších zaujímavých výher.